schuttingen plaatsen zuid holland

Een schutting zetten!

Het installeren van een tuinafsluiting in uw achtertuin hoeft niet enorm duur te zijn. Er zijn verschillende voordelen aan het aanbrengen van een omtuining. De belangrijkste reden waarom consumenten het uitvoeren is de privacy. U moet bij het plaatsen of bouwen van een omtuining wel met een paar dingen rekening houden.

Zo is het onder andere belangrijk dat de omheining niet over de perceelgrens heen wordt gebouwd. De meeste afscheidingen zijn geproduceerd van grenen hout of kunststof. Lees er alles over in deze beschrijving.

Schuttingen Zuid Holland

Veel personen willen een tuinafsluiting in de achtertuin. Er zijn diverse redenen waarom mensen een heining willen situeren in de gaard. De voornaamste aanleiding is toch de privacy die het geeft. Het is ook niet aangenaam als de omwonenden of mensen van buiten zomaar in uw tuin kunnen turen. Ze zullen u misschien verder niet lastig vallen, maar het is geen aangenaam idee dat u b.v. in de zomer ligt te zonnen terwijl de buren mee zitten te turen.

Een tweede excuus waarom mensen een tuinafsluiting zetten is om te voorkomen dat er klakkeloos spullen uit de gaard gestolen kunnen worden. Een tuinafscheiding heeft in dat aspect twee voordelen. Het is voor individu moeilijker om binnen te sluipen en van buiten af zien individu die kwaad in de zin hebben bijvoorbeeld niet zo vlot uw dure fiets staan.

Een Afscheiding aanleggen en de perceelgrens

Het is bekend dat u de omtuining op de exacte plek wegzet. De tuinafscheiding mag niet voorbij de erfgrens heen worden geplaatst. De erfgrens geeft aan welk kavel van uw erf van u is en waar dat van de omwonenden begint. Indien u over de erfgrens bouwt hebben de buren het recht daar wat van te zeggen. Heel wat mensen hechten aanzienlijk aan de perceelgrens en er is daarom al menig burenruzie tot stand gekomen. Indien de rechter de wijkbewoners in het gelijk stelt zou het zomaar kunnen dat u de omheining weer moet afbreken om een paar cm verder weer te moeten construeren. Als u wilt weten op welke plek de erfgrens precies loopt, dan kunt u dit bij het Kadaster nagaan.

Installeren van een afscheiding

U kunt het besluit nemen de schutting persoonlijk te plaatsen of dat te laten verrichten door onder andere een aannemer. Doe het slechts indien u er ook inderdaad inzicht van heeft. Wanneer u een afscheiding monteert kunt u het beste een paar palen in de grond zetten. Deze horen diep genoeg de grond in om sterk te staan. Dit moet ruwweg 50 tot 80 cm. De houten paal moet goed staan. U kunt door middel van de waterpasser controleren of dat daadwerkelijk het geval is. Als dat zo is kunt u de paal aanvullen met grond en het gat vervolgens vullen met water. Aansluitend moet u droge betonmortel bij het water gooien. U hoeft het niet te mixen, dat gebeurd vanzelf. Aansluitend moet u de mortel vijftien minuten laten drogen en de betonpaal zal stevig staan. De palen moet u maximaal op 180 centimeter van elkaar te zetten. Hierna kunt u er planken tegen aan spijkeren of schroeven. U kunt daarnaast complete tuin schermen afnemen bij een goede schuttingbouwer.

Plaatsing van een Schutting

Schutting plaatsen Rotterdam

Schutting plaatsen Den Haag

Schutting plaatsen Zoetermeer