schuttingen plaatsen utrecht

Schuttingen plaatsen Utrecht

Schutting laten bouwen!

Het zetten van een erfafscheding in uw tuin hoeft niet enorm kostbaar te wezen. Er zijn meerdere voordelen aan het installeren van een tuinafsluiting. De voornaamste aanleiding waarom consumenten het verrichten is de privacy. Men dient bij het aanbrengen of bouwen van een heining wel met een reeks zaken rekening houden. Zo is het onder andere de bedoeling dat de afscheiding niet over de erfgrens heen wordt gebouwd. De meeste erfafschedingen zijn gemaakt van hard hout of kunststof. Vind er alles over in dit artikel.

Schutting Amersfoort

Heel wat consumenten willen een afscheiding in de achtertuin. Er zijn verscheidene redenen waarom personen een tuinafsluiting willen neerzetten in de achtertuin. De belangrijkste reden is toch de afzondering die het geeft. Het is niet prettig als de omwonenden of mensen van buiten zomaar in uw tuin kunnen gluren. Ze zullen u waarschijnlijk verder niet lastig vallen, maar het is geen aangenaam idee dat u b.v. in de zomer ligt te zonnebaden terwijl de wijkbewoners mee zitten te kijken. Een 2e reden waarom consumenten een tuinafsluiting aanleggen is om te vermijden dat er gewoonweg dingen uit de achtertuin gestolen kunnen worden. Een afscheiding heeft in dat aspect een paar voordelen. Het maakt het voor lieden moeilijker om binnen te sluipen en van buiten af zien lieden die kwaad in de zin hebben b.v. niet zo snel uw kostbare tweewieler staan.

Een Omheining neerzetten en de perceelgrens

Het is essentieel dat u de omheining op de exacte plek zet. De afscheiding mag niet over de perceelgrens heen worden geplaatst. De perceelgrens geeft aan welk terrein van uw gaard van u is en waar dat van de buren begint. Als u over de erfgrens bouwt hebben de wijkbewoners het recht daar wat van te zeggen. Legio mensen hechten aanzienlijk aan de perceelgrens en er is daarom al menig burenruzie tot stand gekomen. Wanneer de rechter de omwonenden in het gelijk stelt zou het eenvoudigweg kunnen dat u de tuinafscheiding weer moet afbreken om een paar cm verder weer te moeten aanleggen. Als u wilt weten op welke plek de perceelgrens precies loopt, dan kunt u dat bij het Kadaster controleren.

Installeren van een erfafscheding

U kunt er voor kiezen de schutting eigenhandig te monteren of dat te laten verrichten door b.v. een aannemer. Doe het enkel als u er ook inderdaad kennis van heeft. Als u een omheining plaatst kunt u het beste een reeks palen in de grond plaatsen. Deze moeten diep genoeg de grond in om stevig te staan. Dit moet ruwweg 50 tot 80 cm. De paal moet loodrecht staan. U kunt door middel van de waterpas achterhalen of dat metterdaad het geval is. Als dat zo is kunt u de paal bijvullen met zand en het gat nader vullen met water. Aansluitend dient u droge metselspecie bij het water gooien. U hoeft het niet te mengen, dat gebeurd vanzelf. Hierna moet u de specie vijftien minuten laten drogen en de schuttingpaal zal stevig zijn. De houten palen moet u hooguit op 1,8 meter van elkaar te plaatsen. Hierna kunt u er tuinschermen tegen aan timmeren of schroeven. U kunt tevens complete tuinschotten aanschaffen bij een goede schuttingbouwer.

Plaatsen van een schutting

Schutting plaatsen Amersfoort,Baarn,De Bilt,Bunnik,Bunschoten,Eemnes,Houten,IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, De Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, schutting plaatsen Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist