schuttingen plaatsen limburg

Schuttingen plaatsen Limburg

Schuttingen plaatsen Limburg, schuttingen voor betaalbare prijzen! Hier vind u een schuttingbouwer bij u in de buurt: Limburg!

 

Hout beton schutting

Schuttingen laten plaatsen! Gratis advies!

Het plaatsen van een afrastering in uw hof hoeft niet enorm kostbaar te zijn. Er zijn verscheidene voordelen aan het bijzetten van een tuinafsluiting. De voornaamste motivatie waarom mensen het doen is de privacy. Men moet bij het situeren of bouwen van een afrastering wel met een aantal zaken rekening houden. Zo is het onder andere de bedoeling dat de omheining niet over de erfgrens heen wordt gezet. De meeste erfafschedingen zijn vervaardigd van hard hout of kunststof. Lees er alles over in dit artikel.

Heel wat personen wensen een erfafscheding in de tuin. Er zijn verscheidene redenen waarom personen een heining willen situeren in de tuin. De voornaamste reden is toch de privacy die het geeft. Het is ook niet fijn als de buren of lieden van buiten gewoonweg in uw achtertuin kunnen gluren. Ze zullen u misschien verder niet lastig vallen, maar het is geen aangenaam idee dat u bijvoorbeeld in de zomer ligt te zonnen terwijl de wijkbewoners mee zitten te kijken.

Een tweede excuus waarom personen een hekwerk situeren is om te voorkomen dat er gewoonweg zaken uit de gaard gestolen kunnen worden. Een omheining heeft in dat opzicht een paar voordelen. Het maakt het voor publiek moeilijker om binnen te sluipen en van buiten af zien lieden die kwaad in de zin hebben b.v. niet zo vlot uw dure tuinmeubelen staan.

Een Hekwerk plaatsen en de erfgrens

Het is essentieel dat u de heining op de correcte positie installeert. De schutting mag niet over de erfgrens heen worden neergezet. De perceelgrens geeft aan welk kavel van uw gaard van u is en waar dat van de buren begint. Als u over de erfgrens bouwt hebben de wijkbewoners het recht daar wat van te zeggen. Heel wat mensen hechten sterk aan de perceelgrens en er is dientengevolge al menig burenruzie tot stand gekomen. Als de rechter de wijkbewoners in het gelijk stelt zou het gewoonweg kunnen dat u de erfafscheding weer moet afbreken om een paar cm verderop weer te moeten opbouwen. Als u wilt weten op welke plek de erfgrens precies loopt, dan kunt u dat bij het Kadaster nazien.

Monteren van een schutting

U kunt er voor kiezen de tuinafscheiding persoonlijk te installeren of dat te laten verrichten door onder andere een aannemer. Doe het enkel als u er ook werkelijk inzicht van heeft. Wanneer u een tuinafscheiding neerzet kunt u het beste een reeks palen in de bodem plaatsen. Deze dienen diep genoeg de grond in om robuust te staan. Dit moet circa 50 tot 80 centimeter. De betonpaal moet lijnrecht staan. U kunt met de waterpas zekerstellen of dat daadwerkelijk het geval is.

Als dat zo is kunt u de schuttingpaal aanvullen met aarde en het gat bovendien opvullen met water. Nadien moet u droge betonmortel bij het water toe te voegen. U hoeft het niet te mixen, dat gebeurd zonmoeite. Vervolgens moet u de mortel 15 minuten laten drogen en de paal zal stevig zijn. De houten palen dient u maximaal op 180cm van elkaar te zetten. Naderhand kunt u er planken tegen aan timmeren of opschroeven. U kunt tevens kant-en-klaren schotten inkopen bij de betere schuttingbouwer.

 

De beste Schuttingbouwers bij u in Limburg:

 

Tags: Schutting plaatsen, Schutting kopen, Houten schutting, Beton schutting, Hekken en schuttingen, Tuinhout, Tuinschermen, Tuinafscheiding, Tuinschutting, Betonnen schutting, Hout beton schutting, Luxe hout beton schutting, Betonpalen, Gratis schutting, Schutting Gamma.