schuttingen plaatsen noord holland

Schuttingen plaatsen Noord Holland

Het neerzetten van een heining in uw achtertuin hoeft niet zeer prijzig te wezen. Er zijn meerdere voordelen aan het plaatsen van een hekwerk. De belangrijkste aanleiding waarom consumenten het uitvoeren is de privacy. Je moet bij het aanleggen of bouwen van een heining wel met een paar dingen rekening houden. Zo is het onder andere de bedoeling dat de tuinafscheiding niet over de erfgrens heen wordt geplaatst. De meeste omtuiningen zijn vervaardigd van hout of aluminium. Lees er alles over in deze beschrijving.

Een schutting plaatsen!

Heel wat personen willen een tuinafscheiding in de tuin. Er zijn diverse redenen waarom mensen een tuinafsluiting willen neerzetten in de achtertuin. De voornaamste reden is toch de afzondering die het geeft. Het is niet plezierig als de wijkbewoners of publiek van buiten zomaar in uw gaard kunnen gluren. Ze zullen u wellicht verder niet lastig vallen, maar het is geen fijn idee dat u bijvoorbeeld in de zomer ligt te zonnen terwijl de buren mee zitten te gluren. Een 2e aanleiding waarom mensen een afscheiding monteren is om te voorkomen dat er klakkeloos spullen uit de achtertuin ontvreemd kunnen worden. Een tuinafsluiting heeft in dat aspect twee voordelen. Het is voor publiek lastiger om binnen te komen en van buiten af zien individu die kwaad in de zin hebben b.v. minder snel uw kostbare tuinmeubelen staan.

Schuttingen plaatsen Noord Holland

Een Schutting plaatsen en de perceelgrens

Het is bekend dat u de heining op de juiste positie installeert. De tuinafsluiting mag niet voorbij de perceelgrens heen worden neergezet. De perceelgrens geeft aan welk territorium van uw tuin van u is en waar dat van de buren begint. Wanneer u over de erfgrens bouwt hebben de wijkbewoners het recht daar wat van te zeggen. Veel mensen hechten sterk aan de erfgrens en er is daardoor al menig burenruzie tot stand gekomen. Indien de rechter de omwonenden in het gelijk stelt zou het zomaar kunnen dat u de hekwerk weer moet neerhalen om een paar centimeter verder weer te moeten bouwen. Als u wilt weten op welke plek de perceelgrens precies loopt, dan kunt u dat bij het Kadaster checken.

Zetten van een omheining

U kunt beslissen de tuinafsluiting zelf te plaatsen of dat te laten verrichten door onder andere een bouwer. Doe het enkel als u er ook inderdaad kennis van heeft. Als u een schutting plaatst kunt u het beste een paar palen in de aarde zetten. Deze dienen diep genoeg de grond in om sterk te staan. Dit moet circa 50 tot 80 cm. De paal moet waterpas staan. U kunt door middel van de waterpasser nagaan of dat werkelijk het geval is. Als dit zo is kunt u de houten paal bijvullen met zand en het gat verder opvullen met water. Nadien dient u droge metselspecie bij het water gooien. U hoeft het niet te vermengen, dat gebeurd moeiteloos. Vervolgens moet u de metselspecie 15 minuten laten drogen en de schuttingpaal zal stevig staan. De houten palen dient u maximaal op 180 centimeter uit elkaar te plaatsen. Aansluitend kunt u er schermen tegen aan spijkeren of opschroeven. U kunt daarnaast complete tuin schermen kopen bij een goede schuttingbouwer.

schutting

Schutting plaatsen in de volgende steden:

Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Schutting plaatsen Amsterdam, Beemster, Bergen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam, Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, schutting plaatsen Haarlem, Haarlemmerliede,Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, schutting plaatsen Hoofddorp, Heiloo,Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland , schutting plaatsen Zaanstad, Zandvoort

Zetten van een schutting in Noord Holland